Vanaf 9 september 2021 gaan we weer van start met onze VO lessen. We hebben vier groepen die geleid worden door onze ervaren leerkrachten Naomi (coördinator VO programma), Maarten en Yvana.

Er zijn in 2021-2022 drie wekelijkse lesmomenten voor het VO:

  • Maandagen van 17.45 – 19.45: hybride les
  • Donderdagen van 17.45 – 19.45: hybride les
  • Zaterdagen van 10.00 – 12.45: les op locatie

De hybride lessen bestaan uit een online les van 2 uur per week (donderdagen van 17.45 – 19.45) waarvan één les per maand op locatie plaatsvindt, in Colegio Madrid aan Calle Arturo Soria 147. Tijdens de lessen besteden we voornamelijk aandacht aan het vasthouden én uitbreiden van de kennis van de Nederlandse taal, het spreken (debatteren) en het schrijven. En dit, uiteraard, op een manier die de leerlingen uitdaagt tot leren.

U vindt hier de kalender van het hybride programma (maandagen en donderdagen). U vindt hier de kalender van de lessen op locatie (zaterdagen). Neem contact met ons op als u graag meer wilt weten over onze VO lessen en de mogelijkheden.

Wij hanteren de volgende doelen op onze school voor onze VO leerlingen (gebaseerd op de doelen van het NOB voor secundair onderwijs)

Doel 2

Behalen van het CNaVT (Educatief Startbekwaam), dit certificaat maakt het mogelijk om in het Nederlands aan een aantal Vlaamse of Nederlandse hogeschool of universiteit te gaan studeren.

Doel 3

Bijhouden van het Nederlands: bereiken van een zo hoog mogelijk niveau van mondelinge taalvaardigheid. Kerndoelen worden op afstand gevolgd. Deze kinderen zullen thuis Nederlands spreken, maar een andere taal zal dominant zijn. Het CNaVT ​(maatschappelijk informeel en maatschappelijk formeel) behoren voor deze doelgroep tot de examenmogelijkheden.

Wij zullen ons binnen onze school voornamelijk richten op deze doelen, waarbij we rekening houden met het individuele niveau van het kind en de wens om eventueel terug te keren naar Nederland of Vlaanderen.