Vanaf 1 oktober 2020 zijn we van start gegaan met ons gloednieuwe Voortgezet Onderwijs-programma. We hebben twee groepen die geleid worden door onze ervaren leerkrachten Maarten en Judith.

Het programma bestaat uit een online les van 2 uur per week (donderdagen van 18.00 – 20.00) en één keer per maand vindt de les op locatie plaats, in Colegio Madrid aan Calle Arturo Soria 147. Tijdens de lessen besteden we voornamelijk aandacht aan het vasthouden én uitbreiden van de kennis van de Nederlandse taal, het spreken (debatteren) en het schrijven. En dit, uiteraard, op een manier die de leerlingen uitdaagt tot leren.

Je vindt hier de kalender van het VO programma. Heb je vragen over onze lessen voor het VO? Stuur ons dan een mail via directie@nederlandselesinmadrid.com

De doelen die de NOB voor het VO onderwijs hanteert zijn als volgt:

Doel 1

Aansluiten bij voortgezet onderwijs in Nederland: gericht op​​​ terugkeer in het Nederlands onderwijs. Toewerken naar kerndoelen van de onderbouw (jaar 1, 2 en 3) en exameneisen VMBO, HAVO of VWO van de Nederlandse taal en cultuur. Zowel de actieve als de passieve taalvaardigheden worden ontwikkeld en gestimuleerd. Onderwijs bereidt voor op de klas- en lesorganisatie in het huidige Nederlandse onderwijs. Het programma kan afgesloten worden met een Staatsexamen Nederlands VMBO, HAVO of VWO.​

Doel 2

Behalen van internationaal certificaat of diploma, zoals CNaVT, I​B ​of IGCSE. Gericht op doorstroom naar HBO of universitair onderwijs in Nederland, Vlaanderen of internationaal vervolgonderwijs.

Het CNaVT (Educatief Startbekwaam) maakt het mogelijk om aan een hogeschool of universiteit te gaan studeren. Het IB (Dutch A) geeft kans op toelating op universitair niveau.

Doel 3

Bijhouden van het Nederlands: bereiken van een zo hoog mogelijk niveau van mondelinge taalvaardigheid. Kerndoelen worden op afstand gevolgd. Deze kinderen zullen thuis Nederlands spreken, maar een andere taal zal dominant zijn. Het Staatsexamen NT2 en het CNaVT ​(maatschappelijk informeel en maatschappelijk formeel) behoren voor deze doelgroep tot de examenmogelijkheden.

Wij zullen ons binnen onze school voornamelijk richten op doel 3, waarbij we rekening houden met het individuele niveau van het kind en de wens om eventueel terug te keren naar Nederland of Vlaanderen.