Mijn naam is Sjoukje en ik woon sinds 2006 in Madrid. Sinds 2018 ben ik betrokken bij het NTC, als moeder, leerkracht onderbouw en als klassenassistent. Sinds de zomer van 2020 ben ik  coördinator, een hele taak dit jaar! Ik heb er ontzettend veel zin in om alles in goede banen te leiden en met de kinderen en het team van de lessen op locatie te genieten.

Mijn naam is Janneke en sinds 2015 woon ik samen met mijn vriend in Madrid. Mijn eerste jaar in de Spaanse hoofdstad werkte ik als taalassistent op een Spaanse school. Vervolgens ben ik weer de schoolbanken ingegaan en human resources management aan de ICADE  business school gaan studeren; daarnaast pakte ik NTC op de zaterdag op. Dit is zo goed bevallen dat ik inmiddels alweer in mijn vierde jaar bij NTC zit!

Van 2016 tot 2021 heb ik met mijn Nederlandse vriend van de Madrileense gezelligheid genoten en nu wonen we in Málaga vanuit waar ik online lessen voor het VO verzorg. In december 2017 kreeg ik mijn eerste klassen op NTC. In Nederland ben ik altijd fulltime bovenbouwleerkracht geweest op het speciaal onderwijs en de laatste drie jaar op een Daltonschool. Binnen NTC vind ik het leuk om me bezig te houden met leerlijnen en zal ik altijd op zoek gaan naar manieren om ons onderwijs zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij onze leerlingen.

Anders dan mijn naam doet vermoeden, heb ik geen Spaanse achtergrond 😉 Wel voel ik mij erg thuis in Madrid, waar ik na een aantal jaar wonen in Jakarta ben neergestreken met mijn man en – inmiddels – twee dochters. Tijdens mijn studie Psychologie heb ik lesgegeven op de UU en vervolgens ben ik onder andere trainingen gaan geven op het gebied van solliciteren en loopbaanontwikkeling. Sinds het schooljaar ‘18-’19 ben ik werkzaam bij NTC, waar ik ervaring heb opgedaan met de middenbouw. Met veel energie en een groot hart voor de Nederlandse taal kijk ik ernaar uit om dit  jaar les te geven aan de bovenbouw!

Mijn naam is Sofie en sinds een jaar woon en werk ik -met veel plezier- in Madrid. Na een tijdlang in Zuid-Amerika te hebben gewoond heb ik de oversteek naar Madrid gemaakt. Al in mijn eerste week hier kwam ik in contact met NTC waar ik direct mocht beginnen met de lessen aan groep 1-2. Voorheen gaf ik al Engelse les maar dat ik nu bij NTC mij ook kan verbinden met Nederland en de Nederlandse taal vind ik erg leuk! Ik zie het als mijn taak om de lessen zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de kinderen zodat ze met plezier naar de Nederlandse les gaan.

Mijn naam is Mieke. Mijn roots liggen in België, maar ik woon al sinds 2002 in Madrid. Ik heb een PABO diploma en geef al sinds 2004 Engels op de lagere school. Toen in 2018 mijn eigen kinderen begonnen op NTC voelde ik me al snel geroepen om deel uit te maken van deze familie en vooraleer ik het zelf goed doorhad, stond ik voor de klas.

Mijn naam is Judith en na mijn studie aan de Universiteit Leiden heb ik een aantal jaar in Nederland gewerkt als docente Spaans en NT2 (Nederlands als Tweede Taal), zowel in het voortgezet als in het volwassenenonderwijs. Ik heb een enorme passie voor reizen, culturen, (ver)talen en tweedetaalverwerving. Daarnaast heb ik een groot hart voor het onderwijs en vind ik het werken met kinderen geweldig! In juli 2020 ben ik naar Madrid verhuisd en dat al mijn passies samenkomen bij NTC maakt mij ontzettend enthousiast!

Mijn naam is Naomi en ik heb deze zomer het Nederlandse Alkmaar verlaten om samen te gaan wonen met mijn Spaanse vriend in Madrid. Ik heb al enige onderwijservaring: eerst werkte ik als docente op een basisschool en de laatste vijf jaar als docente Engels op een middelbare school. Ik vind het werken met kinderen fantastisch en heb vind het werken bij het NTC een geweldige nieuwe uitdaging!

Mijn naam is Vivi en ik woon sinds 2017 met heel veel plezier in Madrid. Talen zijn een grote passie van mij. Ik heb de lerarenopleiding Spaans en Engels gedaan en ik geef sinds 2018 les als NT2 docent in Madrid. Dit jaar ben ik begonnen lesgeven op het NTC aan de peuters en groep 1-2! Ik ben altijd heel bevlogen met kinderen geweest. In Nederland was ik dan ook regelmatig te vinden op het kinderdagverblijf van een vriendin en na de geboorte van mijn nichtje ben ik helemaal niet meer weg te denken bij de mini’s.

Mijn naam is Maarten en ik woon sinds 2008 in Madrid. Ik geef al sinds 2005 Engels op de middelbare school (eerst in Amsterdam) en ik ben er aan toe om nu ook lekker aan de slag te gaan met Nederlands met iets jongere kinderen. Mijn zoontje gaat al een paar jaar naar NTC op de zaterdagochtend en ik heb veel zin om nu ook een actieve rol te gaan spelen op deze fijne school!

Na een aantal jaar in Amerika te hebben gewoond voor het werk van mijn man,  zijn wij in de zomer van 2018 met ons gezin (twee jongens van 12 en 11) in Madrid neergestreken. Mijn achtergrond ligt in het toerisme en in communicatie, maar inmiddels ben ik volop bezig met een opleiding om in het onderwijs aan de slag te kunnen. Iets dat me altijd al getrokken heeft en waar ik nu de kans voor heb. Ik help met ontzettend veel plezier bij de jongste kindjes.