Mijn naam is Sjoukje en ik woon sinds 2006 in Madrid. Sinds 2018 ben ik betrokken bij het NTC, als moeder, leerkracht onderbouw en als klassenassistent. Sinds de zomer van 2020 ben ik coördinator. Ik heb er ontzettend veel zin in om alles in goede banen te leiden en met de kinderen en het team van de lessen op locatie te genieten.

Mijn naam is Naomi en ik heb in de zomer van 2020 het Nederlandse Alkmaar verlaten om samen te gaan wonen met mijn Spaanse vriend in Madrid. Ik heb al enige onderwijservaring: eerst werkte ik als docente op een basisschool en de laatste vijf jaar als docente Engels op een middelbare school. Sinds september 2021 coördineer ik het VO programma. Ik vind het werken met kinderen fantastisch en heb vind het werken bij het NTC een geweldige uitdaging!

Mijn naam is Sofie en sinds 2018 woon en werk ik -met veel plezier- in Madrid. Na een tijd lang in Zuid-Amerika te hebben gewoond heb ik de oversteek naar Madrid gemaakt. Al in mijn eerste week hier kwam ik in contact met NTC waar ik direct mocht beginnen met de lessen aan groep 1-2. Voorheen gaf ik al Engelse les maar dat ik nu bij NTC mij ook kan verbinden met Nederland en de Nederlandse taal vind ik erg leuk! Ik zie het als mijn taak om de lessen zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de kinderen zodat ze met plezier naar de Nederlandse les gaan.

Caroline

Vijf en een half jaar geleden kwam ik in Madrid aan met een rugzak vol diverse ervaringen. Ik werkte bij de urgente hulpdiensten als strandwacht en brandweervrouw, begeleidde jongeren in sociale projecten en was projectmanager in de ontwikkelingssamenwerking in verschillende landen over de wereld. In februari 2017 liet ik mijn zwervende leven achter me om me uit liefde in Madrid te vestigen: liefde voor een mooie Spaanse maar al snel ook liefde voor de stad die me adopteerde. Terwijl ik stukje bij beetje mijn nieuwe thuis ontdekte, kreeg ik zin om mijn inzichten met anderen te delen en begon ik gasten rond te leiden. Zo ontstond ‘Guide Madrid Caroline’. Toen Covid19 echter toesloeg, kwam ik zonder werk te zitten. Gelukkig zochten ze een vervanger bij het NTC. Nu anderhalf jaar later, vind ik het nog steeds een fantastische baan en vind ik het heerlijk om mijn job als gids te combineren met een functie als Nederlandse leerkracht.

Mijn naam is Indra van Leeuwen. Ik woon sinds 2011 in Madrid. Van 2012-2016 heb ik al eens op NTC gewerkt en kom met veel plezier weer terug. Ik ben leerkracht basisonderwijs en heb een aantal jaren les gegeven op ICS Madrid. Daarna heb ik mijn diploma als yogadocent voor zowel volwassenen en kinderen behaald. Ik heb mij daarna gericht op het geven van yogalessen en de ondersteuning van leerlingen en leerkrachten op het gebied van welzijn. Ik hoop dit ook mee te kunnen nemen in mijn lessen op de NTC en over te dragen op mijn collega’s. Het meest belangrijke voor mij is dat kinderen zich goed voelen, kunnen leren omgaan met hun emoties en dit mee kunnen nemen op hun leerweg als levenslange leerders.

Mijn naam is Lotte en sinds begin 2020 woon ik in Madrid. Ik ben altijd al veel bezig geweest met vreemde talen en het onderwijs en daar sluit de NTC fantastisch bij aan! Ik ben dol op het werken met kinderen en zie er dan ook erg naar uit dit te doen.

Mijn naam is Maarten en ik woon sinds 2008 in Madrid. Ik geef al sinds 2005 Engels op de middelbare school (eerst in Amsterdam) en ik ben er aan toe om nu ook lekker aan de slag te gaan met Nederlands met iets jongere kinderen. Mijn zoontje gaat al een paar jaar naar NTC op de zaterdagochtend en ik heb veel zin om nu ook een actieve rol te gaan spelen op deze fijne school!

Mijn naam is Mieke. Mijn roots liggen in België, maar ik woon al sinds 2002 in Madrid. Ik heb een PABO diploma en geef al sinds 2004 Engels op de lagere school. Toen in 2018 mijn eigen kinderen begonnen op NTC voelde ik me al snel geroepen om deel uit te maken van deze familie en vooraleer ik het zelf goed doorhad, stond ik voor de klas.

Van 2016 tot 2021 heb ik met mijn Nederlandse vriend van de Madrileense gezelligheid genoten en nu wonen we in Málaga vanuit waar ik online lessen voor het VO verzorg. In december 2017 kreeg ik mijn eerste klassen op NTC. In Nederland ben ik altijd fulltime bovenbouwleerkracht geweest op het speciaal onderwijs en de laatste drie jaar op een Daltonschool. Binnen NTC vind ik het leuk om me bezig te houden met leerlijnen en zal ik altijd op zoek gaan naar manieren om ons onderwijs zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij onze leerlingen.

Mijn naam is Marta en ik woon sinds 2019 in Madrid. Ik ben geboren en getogen in Nederland, maar mijn beide ouders zijn Spaans. In Nederland heb ik de PABO gevolgd aan de HVA. Ik heb tot mijn 25ste in Nederland gewoond en heb daarna een jaar als au-pair gewerkt in Duitsland. In Madrid werk ik in de klantenservice, maar vind het heel fijn dat ik toch via NTC in contact ben met lesgeven. Ik ben ook opgegroeid tussen twee culturen en vind het heel leuk om met twee- of meertalige kinderen te werken!

Mijn naam is Myrte. Ik leerde Spaans in Latijns-Amerika, studeerde Literatuur in Amsterdam en behaalde mijn Master in Madrid, waar ik nu al bijna 16 jaar in de taal-en cultuursector werk. Sinds vijf jaar werk ik ook als hoedenmaker in mijn eigen bedrijf. Ik ben dol op taal, zingen en dingen maken, en doe dat nu met veel liefde met “mijn” kinderen op zaterdagochtend.

De afgelopen jaren heeft onze school een flinke groei doorgemaakt. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar enthousiaste mensen die ons team kunnen komen versterken, als invaller, assistent of leerkracht, voor één of meerdere dagen per week. Heb jij passie voor het onderwijs? Wil jij ook onderdeel uitmaken van ons gezellige en dynamische team? Stuur dan een mail naar het mailadres hieronder en wie weet sta jij binnenkort bij ons voor de klas!