Hallo allemaal,

Zoals jullie allemaal weten, gaat Lisa ons deze zomer verlaten. Ik mag de eervolle taak van coördinator van het NTC gaan vervullen. Voor sommigen van jullie ben ik een bekend gezicht, voor anderen helemaal nieuw. Dus laat ik mezelf even aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Sjoukje van der Meer, ik ben geboren en getogen in Drenthe, heb gestudeerd in Den Haag en inmiddels al weer 14 jaar woonachtig in Spanje. Wat ooit begon als een ‘ik ga Spaans leren voor een jaartje of twee en zie wel waar het schip strandt’-avontuur veranderde toen ik wat langer in Madrid woonde. Want wát een leuke stad was dat, en wat een leuke mensen wonen er.  Later kwamen er ook een man en kinderen, werd de stad verruild voor de Sierra en voor je het weet ga je nooit meer weg.

Sommigen van jullie zijn mij misschien wel eens op de fiets tegengekomen. Na wat losse baantjes kwam ik in Madrid in het toerisme terecht en ging ik educatieve reizen voor jongeren begeleiden, en deed ik ook (fiets)tours in Madrid. Ik houd van uitdagingen, ben een duizendpoot en vind het leuk om mezelf blijven ontwikkelen. Als freelancer ben ik altijd met verschillende projecten bezig geweest. Ik vertaal, heb een coachingstraject gevolgd en ben ook al weer heel wat jaren actief als bezoekvrijwilliger van Nederlandse gedetineerden in Spanje.

Ruim 2,5 jaar geleden kwam ik via Lisa in aanraking met het NTC. Ik was al bekend met de school omdat ik me aan het oriënteren was op mogelijkheden om het Nederlands van mijn eigen kinderen te verbeteren. Ik kon als assistent op de woensdag aan de slag en later ook als juf en assistent op de zaterdag. Met veel plezier heb ik me altijd ingezet om de lessen zo leuk mogelijk te maken en ik vind het geweldig om de kinderen vooruit te zien gaan.

Er staat een prachtig project met mooie kansen om nog verder te groeien. In deze bijzondere tijd vind ik het een eer en een grote uitdaging om op onze school aan de slag te gaan. Samen met het geweldige team dat we het komende jaar hebben hoop ik het werk van Lisa zo goed mogelijk voort te kunnen zetten. Voor hen en voor jullie ouders staat mijn deur altijd open.

Hopelijk zien we elkaar allemaal in september,
Sjoukje