Lieve allemaal,

Wat heb ik genoten van de afgelopen bijna 6 jaar bij NTC Madrid. Eind 2014 kwam ik naar Madrid en al snel maakte ik mijn debuut bij NTC als Piet (Sint viering). Dit Pietje viel op tijdens de Sinterklaas viering en al gauw had ik mijn eigen groepje. Eerst peuters en toen er een zwangerschapsverlof kwam kreeg ik al gauw de pubers, waarmee ik echt creatief aan de slag kon.

Ik heb in Nederland altijd in het speciaal en inclusief onderwijs gewerkt, waar ik mooie ervaringen heb kunnen opdoen met het lesgeven op maat en werken vanuit het contact met en de kwaliteiten van het kind.

Leren moet vooral leuk zijn, kinderen betrokken krijgen zijn op het materiaal wat je als leerkracht aanbiedt of op jou als persoon en met plezier samen laten leren is dan ook erg belangrijk voor mij. Ik heb mij dan ook hard gemaakt de afgelopen jaren bij NTC dat we niet teveel aan de methodes moeten blijven hangen, maar veel meer moeten kijken naar de kwaliteiten van de kinderen. Waar zitten nog ontwikkelmogelijkheden en hoe krijgen wij de kinderen een stapje verder in hun ontwikkelingsproces. De Vlaamse en Nederlandse doelen behalen is altijd ons streven, maar er zijn meerdere wegen naar Rome.

Na twee jaar volledig mee te hebben gedraaid als leerkracht bij NTC, kwam er voor mij de mogelijkheid om schoolleidster te worden bij NTC Madrid.

Hier heb ik ontzettend veel mogen leren, als leidinggevende, maar ook met door het inspectieonderzoek, wat al snel kwam en waar we sterk uit zijn gekomen.

Elke keer weer met een geweldig team en door de ondersteuning van NOB, staat de school nu op de kaart in Europa, als een vernieuwend onderwijs school. Hier ben ik trots op dit hebben we met elkaar gedaan.

We zijn een school die themagericht werkt, de kinderen goed in beeld heeft, samenwerking stimuleert, nauwe banden heeft met de ouders en Nederlandse/Vlaamse cultuur en vooral als een school waar de kinderen met plezier heen gaan.

Ik ben dan ook erg blij dat Sjoukje van der Meer, mij gaat opvolgen. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij de school net zo goed of nog beter draaiende gaat houden, met haar geweldige organisatorische kwaliteiten en mooie manier van communicatie.

Ik laat het in goede handen achter, ook doordat ik weet dat er een geweldig team van nieuwe leerkrachten ons team gaat versterken. Ik hoop dat zij zich heel welkom gaan voelen en zich net zo mooi bij NTC kunnen ontwikkelen als dat ik kon.

Projecten ontwikkelen, curriculum schrijven en beleid maken, dit bleef mij aantrekken en daarnaast mis ik het werken met risico kinderen (special needs), vandaar dat ik een mooie baan bij een expertise centrum in Saba heb aangenomen.

Hier zal ik als quartermaster op verkenning gaan met de overheid, scholen van het eiland, specialisten op allerlei gebieden en met de bevolking en niet te min de kinderen, hoe we het inclusief (speciaal) onderwijs hier kunnen gaan inrichten.

De rust, de natuur en een klein eiland, na de quarantaine trekt het me enorm.

Al hoewel ik het prachtige Madrid ontzettend ga missen.

Jullie als ouders en de kinderen die ik heb mogen zien opgroeien, het persoonlijke contact en de steun die ik altijd heb ontvangen.

De knuffels en liefde van de kinderen een praatje met jullie, even met elkaar lachen of samen nadenken over de ontwikkeling van jullie kinderen. Elk moment heb ik genoten in Madrid en op de school, bedankt hiervoor.

Afscheid nemen op een koude manier, door Covid-19, zonder knuffels, zonder lach en zonder persoonlijk praatje, dit past niet bij mij. Misschien is het beter zo, ik weet niet of ik jullie en de kanjers van kinderen anders achter had kunnen laten.

Ik wens jullie het allerbeste bedankt team, bestuur, ouders, maar vooral kinderen van NTC-Madrid…

Hasta Luego Madrid!